Billig forbrukslån

Forbrukslån

Det kan være flere grunner til at du tar opp et billig forbrukslån. En av disse grunnene kan være at du ikke bruker penger på det du skal. Dette betyr at du kanskje kjøper ting som du ikke burde. Når det er sagt så er det greit å først og fremst se litt på hva som skjer når du bruker et forbrukslån til å kjøpe ting. Et forbrukslån er et lån som gir deg veldig mye penger. Du kan få hele 600.000 kroner for å ta opp et lån. Det er ganske sprøtt å tenke på. Du som person kan med andre ord ta opp lån og sitte med i et hav av penger. La oss se hva dette lånet er og hva som skal til for å ordne det best mulig.

Terminbeløp – del 1

Et forbrukslån består vanligvis av tre deler. Man betaler et månedlig terminbeløp, det er en rentekostnad og det er en nedbetaling. Det månedlige terminbeløpet er det totale man betaler hver måned. I dette terminbeløpet inngår rentekostnaden, nedbetalingen og andre gebyrer bankene måtte finne på å legge inn i ditt lån. Administrasjonsgebyr og fakturagebyr er vanlige gebyr som bankene ofte legger inn i terminbeløpet.

Rentekostnaden – del 2

Rentekostnaden regnes ut ved at banken gir lånet ditt en rentesats. Denne renten er den viktigste kostnaden på lånet ditt og er også det alle ser på når de tar ut et forbrukslån. Er renten høy er det mindre fristende å ta ut et forbrukslån, men er renten lav er det mer fristende. Hva er så en høy rente på et forbrukslån? Bank Norwegian er kjent for å ta veldig høye renter på forbrukslån. 20% er en veldig høy rente. Selv 15% er en veldig høy rente på forbrukslån. Ingen burde betale mer enn rundt 10% på forbrukslån. Det er nok ikke helt slik det fungerer da de fleste tar mer enn dette fra folk. Noen banker har tatt initiativ og presser renten ned. Det er veldig fint å se.

Nedbetalingen – del 3

Nedbetalingen er den andre viktige delen av forbrukslån. Hvor lenge du bruker på å nedbetale lånet ditt har veldig mye å si for hvor mye penger du betaler banken for å låne pengene. Jo kortere nedbetalingstid jo høyere blir terminbeløpet, men samtidig blir de totale ekstrakostnadene til banken lavere. Betaler du 20% på et lån over 5 år betaler du 100% av grunnbeløpet tilbake til banken. Låner du 500.000 har du betalt tilbake 1.000.000 kroner etter 5 år. Velger du å betale ned over 2 år har du kun betalt 700.000 kroner totalt til banken. Da sparer du 300.000 kroner ved å betale ned 3 år raskere. Dette er mye penger og en god årslønn etter skatt. Det er viktig å huske på hvor mye man sparer ved å betale ned raskere. Spar så mye du kan og bli best på sparing.