Grundere og startkapital

Grundere

Det skapes store verdier i Norge hver eneste dag. Vi har en tendens til å fokusere veldig mye på de store selskapene som dominerer finansverdenen og børsen. Når du tjener mye penger og har store tall å forholde deg til så får du oppmerksomhet. Gründerne, de som starter nye selskaper, har det vært lite fokus på i mange år. Her skjer det heldigvis noe på en måte som gjør at det er fokus tilbake på de som starter og prøver ut nye ideer. Dessverre er det mange som ikke klarer å komme seg opp å gå. Mange nystartede bedrifter går konkurs før de får muligheten til å vokse på en måte som gjør det mulig å tjene penger. Når du er grunder som glemmer du fort at du må ha en positiv kontantstrøm. Dette er viktigere enn å ha positive tall i regnskapet.

Oppstartsbedrifter koster penger

Er du interessert i å starte en ide? Da må du bruke tid til å tenke over hvordan du vil at denne ideen skal se ut i den virkelige verden. Det er lett å tenke på morsomme og artige ting å gjøre. Det er dessverre mye verre og å få disse tingene til å tjene penger. For å tjene penger på dine ideer er det viktig at du får solgt produktet ditt til noen. Alle bransjer handler nå om salg. Før så var det flere og flere yrker som handlet om å flytte papirer internt i et selskap eller på andre måter være en administrator. Disse er fortsatt viktige, men ikke i et så stort kvantum som tidligere. Ser man på bank og andre selskaper så er det viktig at man selger. Bank er en av de bransjene som har gått igjennom mye endring, men samtidig er i en stor revolusjon. Nå må bankene konkurrere seg i mellom slik at de får solgt sine produkter. Alt koster penger. Oppstart er en av de største kostnadene.

Finansiering av oppstartsbedrifter

Hvis du nå har bestemt deg for å starte en bedrift vet du at det kommer til å koste penger. Det kan koste mye penger eller det kan koste mindre penger. Det kommer til å koste deg, så du må være forbedret på å forstå hvor mye penger dette kommer til å koste. Når du vet hvor mye dette vil være kan du begynne å jakte penger.

Du kan finne startkapital til bedriften din på flere forskjellige måter. En måte er et klassisk forbrukslån, mens det finnes andre ganske typiske måter som investorer, oppsparte midler og gaver. Det mer vanlige er nok oppsparte midler eller et lån. Investorer kommer ofte inn i bildet litt senere, når man har kommet seg opp og i gang. Det hjelper ikke så mye at man har gode ideer uten penger. Men det å finne penger er en stor prøvelse i seg selv. Det er vanskelig.