Strøm

Strømbruk

Strøm koster penger ved at selve strømbruken krever en betaling. Når du bruker strøm så må du betale for det, finn deg derfor billig strøm. Her er det viktig at du betaler det du kan, og ikke noe mer enn det. Skal du betale for noe så er det fint at du betaler for det du har og trenger og ikke bare det du bruker. Når vi snakker om reduksjon av strømforbruket er det mye som kan gjøres. Vi ser på noe her.

Varmepumpe

Det mest brukte strømsparende tiltaket i hjemmet er nok varmepumpe. Varmepumpe kan redusere strømbruken din betraktelig fordi den holder huset ditt varmt og jevnt. Det varmer ikke opp huset ditt mer enn du trenger da den stopper å varme når den har nådd den satte temperaturen. Du kan også sette den på kaldere om natten og varmere om dagen slik at du ikke kaster bort unødvendig varme på natten.

Varmepumpen bør stilles inn slik at den ikke varmer opp hele huset men holder største delen av huset varmt. Dimensjonen bør være over 50%. Da kan man bruke andre varmekilder til å holde deler av huset varmt etter behov.

Vedovn

Vedovn er et annet varmetiltak som reduserer bruken av strøm. Nye vedovner er veldig gode på å varme opp rom uten at det er for stort varmetap ut av huset. Den største utfordringen er nok tilgangen på ved. Vedovner bruker fort ganske mye ved, så det gjelder å få kjøpe ved billig. Kjenner man noen som har et småbruk eller en eiendom hvor man kan gå og hogge litt er man jo på god vei.

Man trenger også et lagringssted for ved. Ved tar plass og det må lagres tørt. Har man en bod eller garasje kan man fint lagre den inne eller langs en vegg. Nye vedovner er mye bedre på å brenne ved og sparer fort mye penger på ved. Nye vedovner er strukturert slik at varmen går i pipa, så det er viktig å ha så mye pipe som mulig inne. Da blir det godt og varmt.

Hjem bruker strøm

Det er tre andre ting i hvert hjem som tar mye strøm. Det er vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannstank. Det finnes vaskemaskiner som er bygd for å holde strømbruken nede. Det samme gjelder tørketrommel. Varmtvannstanker kommer også i strømbesparende utgaver. Det viktigste på akkurat disse apparatene er nok å kjøpe seg nokså nye apparater. Det hjelper fort på forbruket. Du kan med andre ord se deg rundt hjemme og tenke over alt det som kreves for å holde liv i det du trenger samtidig som du kanskje kan redusere mange av disse tingene. Spesielt hvor lenge de opererer er viktig å ha i bakhodet. Bruk hodet fornuftig slik at du kan redusere forbruket ditt best mulig. Ikke belag deg på at andre skal redusere strømforbruket og hjelpe naturen. Naturen er avhengig av deg, så start med deg selv og ditt hjem.