Billig forbrukslån

Forbrukslån

Det kan være flere grunner til at du tar opp et billig forbrukslån. En av disse grunnene kan være at du ikke bruker penger på det du skal. Dette betyr at du kanskje kjøper ting som du ikke burde. Når det er sagt så er det greit å først og fremst se litt på hva som skjer når du bruker et forbrukslån til å kjøpe ting. Et forbrukslån er et lån som gir deg veldig mye penger. Du kan få hele 600.000 kroner for å ta opp et lån. Det er ganske sprøtt å tenke på. Du som person kan med andre ord ta opp lån og sitte med i et hav av penger. La oss se hva dette lånet er og hva som skal til for å ordne det best mulig.

Terminbeløp – del 1

Et forbrukslån består vanligvis av tre deler. Man betaler et månedlig terminbeløp, det er en rentekostnad og det er en nedbetaling. Det månedlige terminbeløpet er det totale man betaler hver måned. I dette terminbeløpet inngår rentekostnaden, nedbetalingen og andre gebyrer bankene måtte finne på å legge inn i ditt lån. Administrasjonsgebyr og fakturagebyr er vanlige gebyr som bankene ofte legger inn i terminbeløpet.

Rentekostnaden – del 2

Rentekostnaden regnes ut ved at banken gir lånet ditt en rentesats. Denne renten er den viktigste kostnaden på lånet ditt og er også det alle ser på når de tar ut et forbrukslån. Er renten høy er det mindre fristende å ta ut et forbrukslån, men er renten lav er det mer fristende. Hva er så en høy rente på et forbrukslån? Bank Norwegian er kjent for å ta veldig høye renter på forbrukslån. 20% er en veldig høy rente. Selv 15% er en veldig høy rente på forbrukslån. Ingen burde betale mer enn rundt 10% på forbrukslån. Det er nok ikke helt slik det fungerer da de fleste tar mer enn dette fra folk. Noen banker har tatt initiativ og presser renten ned. Det er veldig fint å se.

Nedbetalingen – del 3

Nedbetalingen er den andre viktige delen av forbrukslån. Hvor lenge du bruker på å nedbetale lånet ditt har veldig mye å si for hvor mye penger du betaler banken for å låne pengene. Jo kortere nedbetalingstid jo høyere blir terminbeløpet, men samtidig blir de totale ekstrakostnadene til banken lavere. Betaler du 20% på et lån over 5 år betaler du 100% av grunnbeløpet tilbake til banken. Låner du 500.000 har du betalt tilbake 1.000.000 kroner etter 5 år. Velger du å betale ned over 2 år har du kun betalt 700.000 kroner totalt til banken. Da sparer du 300.000 kroner ved å betale ned 3 år raskere. Dette er mye penger og en god årslønn etter skatt. Det er viktig å huske på hvor mye man sparer ved å betale ned raskere. Spar så mye du kan og bli best på sparing.

Grundere og startkapital

Grundere

Det skapes store verdier i Norge hver eneste dag. Vi har en tendens til å fokusere veldig mye på de store selskapene som dominerer finansverdenen og børsen. Når du tjener mye penger og har store tall å forholde deg til så får du oppmerksomhet. Gründerne, de som starter nye selskaper, har det vært lite fokus på i mange år. Her skjer det heldigvis noe på en måte som gjør at det er fokus tilbake på de som starter og prøver ut nye ideer. Dessverre er det mange som ikke klarer å komme seg opp å gå. Mange nystartede bedrifter går konkurs før de får muligheten til å vokse på en måte som gjør det mulig å tjene penger. Når du er grunder som glemmer du fort at du må ha en positiv kontantstrøm. Dette er viktigere enn å ha positive tall i regnskapet.

Oppstartsbedrifter koster penger

Er du interessert i å starte en ide? Da må du bruke tid til å tenke over hvordan du vil at denne ideen skal se ut i den virkelige verden. Det er lett å tenke på morsomme og artige ting å gjøre. Det er dessverre mye verre og å få disse tingene til å tjene penger. For å tjene penger på dine ideer er det viktig at du får solgt produktet ditt til noen. Alle bransjer handler nå om salg. Før så var det flere og flere yrker som handlet om å flytte papirer internt i et selskap eller på andre måter være en administrator. Disse er fortsatt viktige, men ikke i et så stort kvantum som tidligere. Ser man på bank og andre selskaper så er det viktig at man selger. Bank er en av de bransjene som har gått igjennom mye endring, men samtidig er i en stor revolusjon. Nå må bankene konkurrere seg i mellom slik at de får solgt sine produkter. Alt koster penger. Oppstart er en av de største kostnadene.

Finansiering av oppstartsbedrifter

Hvis du nå har bestemt deg for å starte en bedrift vet du at det kommer til å koste penger. Det kan koste mye penger eller det kan koste mindre penger. Det kommer til å koste deg, så du må være forbedret på å forstå hvor mye penger dette kommer til å koste. Når du vet hvor mye dette vil være kan du begynne å jakte penger.

Du kan finne startkapital til bedriften din på flere forskjellige måter. En måte er et klassisk forbrukslån, mens det finnes andre ganske typiske måter som investorer, oppsparte midler og gaver. Det mer vanlige er nok oppsparte midler eller et lån. Investorer kommer ofte inn i bildet litt senere, når man har kommet seg opp og i gang. Det hjelper ikke så mye at man har gode ideer uten penger. Men det å finne penger er en stor prøvelse i seg selv. Det er vanskelig.

Lån

Vi tar alle opp lån til alle mulige slags ting og tang. Det finnes nesten ingen grenser på hva man kan bruke lån på. Hvis du hadde fått 100.000 kroner i morgen. Hva hadde du da brukt pengene på? Det er lett å si hva man kan bruke pengene på, men ikke så lett å vite hva som er den beste bruken av penger. Lån kommer om man vil eller ikke. Når du først har lån så går det greit å bruke pengene, men det er trådt å betale dem tilbake.

Forbrukslån

Det er veldig viktig å ha penger liggende for uforutsette utgifter. Vært år må man passe på at man har penger slik at man kan betale for snekker eller andre som fikser på huset, garasjen eller annet. Alt koster penger. Det kan fort bli dårlig vær eller et skikkelig regnvær som gjør at man får vann inn i kjelleren eller på annen måte skaper store problemer for seg selv. Da gjelder det at du setter inn hardkjøret og rydder opp fort. Uten opprydding blir det enda større problemer. Lignende problemer kan fort skje med bilen. Bil er viktig for jobb og det sosiale. Uten blir kan man fort bli sittende hjemme uten venner og moro.

Les mer om lån på: https://loans.no/laane-penger/