Kateter for kvinner: Hvilket bør du velge?


Hvis du som kvinne opplever vannlatingsproblemer som krever kateterisering, er valg av riktig kateter avgjørende. Vannlatingsproblemer er et følsomt tema som kan være vanskelig å snakke om. Men det er viktig å finne en løsning som passer for deg, slik at du kan gjenvinne kontrollen over blæren din og få en bedre hverdag.

I dag finnes det flere effektive katetre for kvinner på markedet. Coloplast står blant annet bak den innovative SpeediCath Compact-serien, som er utviklet for å passe til kvinners anatomi. På denne måten kan du få et kateter som gir deg best mulig komfort og diskresjon i hverdagen.

Gode råd for valg av kateter for kvinner

Hvis du ikke kan tømme blæren på normal måte, er bruk av katetre et godt alternativ. I dag foretrekker de fleste kateterbrukere engangskatetre som kastes umiddelbart etter bruk. Dette er en effektiv metode som reduserer risikoen for urinveisinfeksjoner sammenlignet med bruk av permanente katetre.

Når det gjelder valg av kateter for kvinner er det viktig å finne et kateter som passer til anatomien og livsstilen. Katetre finnes i forskjellige størrelser og lengder. Du kan også få katetre i forskjellige materialer.

I tillegg til anatomien er det også viktig å tenke på hverdagen din. Er du en travel og aktiv kvinne som ofte er på farten kan det være fint med et ekstra diskré kateter som er enkelt å ta med og bruke, også når du er utenfor hjemmet.

Hvilket kateter som er riktig for deg avhenger derfor av både din kroppsanatomi og dine personlige preferanser og behov. Det kan derfor være en god idé å prøve flere varianter for å finne det kateteret som passer best for akkurat deg.

Ta kontrollen tilbake med diskré SpeediCath Compact-katetre

Coloplast har utviklet SpeediCath Compact-serien som kombinerer diskresjon og brukervennlighet. Katetrene er spesielt designet for kvinner og utviklet med fokus på å gi brukerne størst mulig komfort og selvtillit i deres daglige aktiviteter til tross for vannlatingsproblemer.

Med SpeediCath-katetre for kvinner får du derfor et kateter som ikke ligner et kateter i det hele tatt. Designet er diskré og stilfullt – inspirert av kosmetiskkprodukter. Dessuten har det en kompakt størrelse som ikke tar mer plass enn en maskara i vesken.

Med det diskré designet og brukervennligheten kan du føle deg selvsikker og komfortabel uansett hvor du befinner deg. SpeediCath Compact-katetre for kvinner er derfor et godt valg for kvinner og jenter som ønsker en hygienisk, enkel og diskré løsning som muliggjør en aktiv livsstil.

Fordeler med SpeediCath Compact-serien

  • Utviklet spesielt for kvinner
  • Kompakt størrelse som er enkel å ta med overalt
  • Leveres i steril væske og er helt klar til bruk med en gang du tar det ut av pakningen
  • SpeediCath Compact Eve kommer i en praktisk, trekantet form, som gir bedre grep for enklere innføring
  • SpeediCath Compact Eve kan åpnes i begge retninger med en enkel vridning

Bestill gratis vareprøver hos Coloplast

Diskré og brukervennlige hjelpemidler er til stor hjelp i hverdagen for kvinner som opplever vannlatingsproblemer. Hvis du er tvil om hvilket kateter som er riktig for deg, eller du trenger ekstra råd og veiledning, kan du melde deg inn i Coloplast Assistanse.

Med Coloplast Assistanse har du mulighet til å bestille gratis vareprøver på katetre slik at du kan prøve forskjellige varianter og få dine egne erfaringer. Som medlem av Coloplast Assistanse får du samtidig tilgang til inspirasjon, relevant informasjon og gode råd for livet som kateterbruker.